imagine articol

U-Banca Transilvania, în fața primului trofeu al sezonului

U-Banca Transilvania are șansa să își adjudece primul trofeu al sezonului. Baschetbaliștii noștri dispută miercuri, 22 septembrie, SuperCupa României în fața celor de la CSO Voluntari. Meciul va avea loc la Sala Sporturilor din Târgu Jiu, cu începere de la ora 18:00. De asemenea, încleștarea va putea fi urmărită în direct la Digi Sport și Look Sport.

După ce s-a calificat în grupele Basketball Champions League, formația lui Mihai Silvășan începe și competițiile interne. Ardelenii vor înfrunta câștigătoarea Cupei României din ediția 2020/2021. Ilfovenii au răpus-o în finala de la Cluj-Napoca pe CSM CSU Oradea, într-un joc desfășurat în primăvară. Ulterior, U-Banca Transilvania și CSO Voluntari s-au întâlnit în semifinalele Ligii Naționale, iar alb-negrii au tranșat seria în decisiv. Acel joc a fost primul meci cu spectatori pe care Richard și compania l-au susținut în sezonul anterior.

Cele două formații pleacă la luptă cu loturi schimbate în mare măsură față de ultima confruntare. De exemplu, CSO Voluntari s-a despărțit de tandemul alcătuit din Anthony Hickey și Devoe Joseph. Totodată, de sub comanda lui Saša Ocokoljić au plecat Dejan Borovnjak, Matt McCarthy, Dani Popescu, Tudor Gîrbea, Zarko Djurić și Luca Colceag, care a ajuns între timp în tabăra noastră. În locul lor, Voluntari a apelat la Toddrick Gotcher, Eric Thompson, Antonio Woods, Rolland Török, Sarunas Vasiliauskas și David Vida, sosit chiar de la U-Banca Transilvania.

Gruparea condusă de Saša Ocokoljić a participat la mai multe turnee de verificare în ultima lună și jumătate. Astfel, CSO Voluntari și-a făcut încălzirea cu un turneu la Ploiești, depășind pe rând pe Rapid, Steaua, CSM Ploiești și Dinamo. Ulterior, ilfovenii au mers în Turcia și au jucat un amical de gală cu Galatasaray Istanbul, încheiat la egalitate, 72-72. Moldoveanu și compania trebuiau să dea piept și cu ITU Basket (Turcia), respectiv Atyrau BC (Kazahstan), însă meciurile s-au anulat. În consecință, CSO Voluntari a încheiat turneul din Turcia cu un amical câștigat fără probleme în fața selecționatei Overseas Basketball Combine. 

La fel ca U-Banca Transilvania, CSO Voluntari a întâmpinat probleme de efectiv în turneele de verificare. Ousmane Barro nu a efectuat deplasarea în Turcia, în timp ce Eric Thompson și Sarunas Vasiliauskas au suferit accidentări. Rămâne de văzut ce absențe vor exista în tabăra ilfovenilor miercuri. În schimb, clujenii nu vor miza pe Brandon Brown, Giordan Watson și Nandor Kuti. Mihai Silvășan a vorbit despre problemele de lot cu ocazia conferinței de presă de marți dimineața: „Situația noastră cu ceilalți jucători pe poziția de fundaș este incertă. Nu știm în ce moment al sezonului vor reveni Giordan Watson și Brandon Brown. Evident, dacă ei vor fi apți 100%, nu ne permitem să păstrăm un alt fundaș în lot. Acum, ei nu sunt apți 100% și nu pot evolua în următorul meci cu Voluntari, ceea ce ne pune semne de întrebare. Nu am luat o decizie în privința lui Toni Katić. Trebuie să analizăm foarte bine lucrurile și să vedem cum evoluează situația. Contractul lui Katić se va încheia la finalul acestei luni. Acum nu putem da un răspuns dacă va rămâne mai mult. Urmează să mai discutăm cu el, să vedem ce își dorește și ce oferte are. Țin să subliniez caracterul de care a dat dovadă în această lună. A venit pe un contract scurt, dar a dat totul pe teren și ne-a ajutat să obținem calificarea”.

Iată și celelalte declarații oferite la conferința de presă de marți: 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Este primul trofeu din acest sezon. Ne dorim să-l câștigăm, evident. Jucăm cu o echipă puternică, ambițioasă. Și-au întărit lotul față de anul trecut. Sunt o echipă mai completă, cu mai multe arme. Cred că va fi un meci care va face bine baschetului. Ambele echipe au șanse să câștige. Pentru noi, din punct de vedere mental, este important să ne revenim după succesul din Champions League. Cum înfrângerile nu sunt ușor de gestionat, putem să spunem că nici succesele nu sunt ușor de gestionat. Există riscul să apară o relaxare nedorită. Sperăm să trecem de acest moment. Suntem doar la începutul sezonului și vrem să jucăm un baschet de calitate în fața Voluntariului. Echipa noastră trebuie să aibă această mentalitate, de a învinge în fiecare meci. CSO Voluntari nu a pierdut niciun amical, sunt o echipă puternică, destul de atletică. Au o bancă lungă, cu 10 jucători pe care se pot baza în fiecare partidă. Au întâmpinat probleme în presezon cu accidentările, dar cred că vor fi cu toții apți. Sunt câștigătorii Cupei României și vor performanțe și mai bune. Sunt convins că vor da totul pentru SuperCupă. Cred că sunt mult mai buni față de anul trecut. Când un jucător vine pentru prima dată la echipa noastră, noi îi explicăm care sunt obiectivele clubului. Nu putem să ne mulțumim doar cu o victorie sau cu un turneu amical bun. Noi avem trasate obiective clare și trebuie să dăm tot ce avem mai bun din noi să le obținem. Avem jucători buni, maturi, cu experiență în Europa. Cu toții și-au dorit să ne calificăm în grupele Champions League. Nu mi-a fost greu să îi motivez, ei și-au dorit calificarea foarte mult. 

Patrick Richard, căpitan U-Banca Transilvania 

De abia am ajuns în țară și ne pregătim de un nou meci. Ne bucurăm că ne-am îndeplinit primul obiectiv, toată lumea și-a dorit asta. Trebuie să mergem mai departe și să fim pregătiți în SuperCupă. Voluntariul este o echipă bună, așa că vom fi gata de luptă. Eu vreau să câștig cu orice preț, la fel ca de fiecare dată. Evident că ne-au lipsit unii jucători, a trebuit să ne adaptăm în Basketball Champions League. La final a contat numai victoria. Pentru mine, personal, a contat într-un fel faptul că am jucat multe meciuri. M-am simțit bine din punct de vedere fizic și am jucat cu toții foarte bine. Sper să continuăm tot așa, să lucrăm la chimia noastră. Ne-am îndeplinit un obiectiv, însă drumul nostru de abia acum a început.

HAIDE "U"
13

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschKineticPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniTudor Tailor