imagine articol

U-Banca Transilvania se deplasează la Craiova

U-Banca Transilvania dispută miercuri, 27 octombrie, meciul restanță cu SCM U Craiova. Partida se va desfășura la Sala Polivalentă din Bănie, cu începere de la ora 19:30. Încleștarea va fi transmisă în direct pe FRB TV.

Inițial, jocul trebuia să aibă loc pe 6 octombrie, însă a fost amânat. Astfel, cele două echipe se duelează la mijlocul săptămânii, iar confruntarea aduce față în față ocupantele locurilor șapte, respectiv nouă în clasament. U-Banca Transilvania are două meciuri mai puțin disputate față de liderul FC Argeș.

SCM U Craiova a înregistrat trei succese și o înfrângere. Doljenii au trecut de CSM Târgu Jiu, CSU Sibiu și CSM Galați, dar au pierdut într-o manieră surprinzătoare, în ultima etapă, cu Rapid București, 81-79.

SCM U Craiova s-a schimbat din temelii în vară. Pe bancă a venit Michalis Kakiouzis, un tehnician în vârstă de 44 de ani, aflat la început de drum în antrenorat. Kakiouzis este un nume important în baschetul european, fiind fost component al naționalei Greciei. Mai exact, Kakiouzis s-a regăsit în echipa elenă care a eliminat Statele Unite ale Americii la Campionatul Mondial din 2006. Totodată, Kakiouzis este campion european în 2005.

Oltenii s-au despărțit de principalul jucător al sezonului precedent, Dragoș Diculescu, însă au făcut mai multe transferuri. Până la ora actuală, principalul marcator este Michael Rashad Qualls, care are medii de 21.8 puncte, 9.0 recuperări și 3.0 pase decisive. Un alt jucător important este Joshua Hawley, dar puncte pot furniza și Troy Franklin sau Titus Robinson.

Baschetbaliștii noștri au bifat numai succese în actuala stagiune și se deplează la Craiova cu moralul ridicat, după ce au răpus-o săptămâna trecută pe Dinamo.

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Ne așteaptă un meci dificil, cu o echipă extrem de atletică. Sunt primii în Liga Națională ca număr de recuperări ofensive. Va fi o o provocare să îi ținem la puține recuperări ofensive. De asemenea, au doi marcatori foarte buni, care pot face diferența. Craiova este o echipă cu ambiții mari, deci va fi un meci greu. Bineînțeles, ne dorim să câștigăm și să rămânem neînvinși în Liga Națională.

Parteneri