imagine articol

U-Banca Transilvania se duelează duminică cu Dinamo București

Baschetbaliștii noștri dispută duminică ultimul meci al săptămânii, punând astfel capăt unei serii de trei partide desfășurate într-un timp scurt pe teren propriu. U-Banca Transilvania își va măsura forțele cu Dinamo București, într-un joc programat la ora 17:00, în direct la Digi Sport 2, Prima Sport 4 și FRB TV. Bilete pentru duelul din BTarena pot fi achiziționate printr-un click AICI.

Clujenii au învins-o aseară pe SCM OHMA Timișoara și au ajuns la succesul cu numărul 12 în Grupa 1-10 a campionatului. Alb-negrii se află în spatele celor de la CSM CSU Oradea, așa că lupta pentru primul loc este acerbă.

Pe terenul nostru vine așadar Dinamo București, ocupanta poziției a-9-a în Liga Națională. Trupa câinilor a înregistrat cinci rezultate pozitive și opt înfrângeri, cu un total de 18 puncte. De altfel, alb-roșii se află la un punct distanță de SCM OHMA Timișoara, respectiv FC Argeș Pitești.

Gruparea antrenată de Sotirios Manolopoulos a întrerupt o serie de patru eșecuri și a depășit-o săptămâna trecută pe Rapid București cu 99-79. Andrei Mandache a contribuit prin 25 de puncte la rezultatul obținut de colegii săi, în vreme ce Darnell Edge a pus pe tabelă 16 puncte.

Din punct de vedere statistic, liderul dinamoviștilor este Vlad Moldoveanu, care are medii de 13.5 puncte, 5.1 recuperări și 2.1 pase decisive. Pe de altă parte, Dinamo a operat mai multe modificări de lot pe parcursul sezonului, ultimul venit fiind fundașul american Malcolm Griffin, care a izbutit 11 puncte împotriva Rapidului. În spațiul de trei secunde activează polonezul Jakub Wojciechowski, alături de Andy Ogide.

Va fi a treia întâlnire a sezonului între U-Banca Transilvania și Dinamo, după cea din Cupa României, respectiv cea din campionat. Dinamoviștii ne-au învins în Cupa României cu 69-67, apoi ne-am luat revanșa în Liga Națională, 76-67.

Karel Guzman va mai absenta încă trei etape, iar pe lista indisponibililor se regăsește și Leo Meindl, care este diagnosticat cu gripă.

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Cu siguranță va fi un meci greu. Ei sunt o echipă periculoasă, fizică, și își vor dori să câștige. Au suficient talent să ne pună probleme. Venim după două meciuri la rând, acasă, în trei zile. Nu va fi ușor, însă trebuie să ne concentrăm la jocul nostru și să obținem o victorie. Vom fi fără Meindl, care a fost diagnosticat cu grupă de tip B. Asta este situația și trebuie să îi facem față. 

HAIDE "U"
11

Parteneri