imagine articol

U-Banca Transilvania se duelează miercuri cu liderul grupei din 7Days EuroCup

U-Banca Transilvania joacă miercuri, 22 martie, ultima partidă pe teren propriu din actualul sezon al 7Days EuroCup. Gruparea ardeleană dă piept cu Prometey Slobozhanske, într-un joc ce va demara la ora 19:30, la BTarena. Biletele sunt disponibile printr-un click AICI. Încleștarea va fi transmisă în direct la Prima Sport. 

Baschetbaliștii noștri se află pe locul 9 în clasament, cu două etape înainte de finalul stagiunii europene. Trupa lui Mihai Silvășan a înregistrat 5 rezultate pozitive și 11 eșecuri, ultimul venind săptămâna trecută, în Spania. U-Banca Transilvania a cedat disputa cu Joventut Badalona, 104-81. 

În schimb, Prometey este revelația întrecerii, fiind pe primul loc în grupa A, cu un total de 12 victorii și numai 4 înfrângeri. Deși vin dintr-o țară afectată de război, ucrainenii și-au mutat cartierul general în Letonia și au produs surprize pe bandă rulantă. Practic, trupa lui Ronen Ginzburg a pierdut ultima confruntare pe 6 decembrie 2022, cu JL Bourg. Apoi, ucrainenii, care activează în campionatul ce unește Letonia și Estonia, au bifat 28 de victorii consecutive!

Cel mai bun marcator al celor de la Prometey din EuroCup este Caleb Agada, care are medii de 15.0 puncte, 4.1 pase decisive și 4.0 recuperări. Alți jucători importanți sunt Gian Clavell, DJ Stephens sau DJ Kennedy. 

De partea cealaltă, U-Banca Transilvania încearcă să își refacă moralul după partida de sâmbătă, pierdută la Oradea. Mihai Silvășan primește și vești bune, întrucât Andrija Stipanović este aproape refăcut și va evolua miercuri. Alte probleme de efectiv nu există. 

În tur, Prometey ne-a depășit cu 105-82. Încleștarea va fi condusă de o brigadă alcătuită din Marcin Kolawski (Polonia), Igor Dragojević (Muntenegru) și Rain Peerandi (Estonia). 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Așteptăm cu nerăbdare acest meci. Ne dorim să facem un joc bun și să câștigăm. Jucăm cu echipa clasată pe primul loc în grupă, fiind în mare formă Nu au mai pierdut în EuroCup dinaintea întâlnirii cu noi din tur. Sunt o grupare extrem de talentată din punct de vedere individual, au mulți jucători care pot face diferența. Sunt atletici și au un joc de tranziție foarte bun. Statisticile lor din punct de vedere ofensiv arată foarte bine, au cea mai mare medie de puncte marcate în EuroCup. Va trebui să stopăm aceste lucruri și să oprim recuperările lor ofensive. Atunci ne vom da șanse să sperăm la o victorie. Ne dorim să evoluăm bine în ultimul meci acasă din EuroCup și îi așteptăm pe suporteri în număr cât mai mare.

Patrick Richard, căpitan U-Banca Transilvania

Cu siguranță va fi un alt meci dificil în EuroCup. Toate partidele au fost grele, iar Prometey se luptă să încheie pe primul loc. Cu siguranță, ultima dată când ne-am întâlnit nu am dat tot ce aveam mai bun. Obiectivul nostru este să câștigăm, mai ales că jucăm acasă. Va fi ultimul meci european al sezonului pe teren propriu și le datorăm fanilor o victorie. Ei au călătorit și au fost în permanență lângă noi, la prima noastră aventură în EuroCup. Vrem să câștigăm pentru ei!  

HAIDE "U"
2

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit