U-Banca Transilvania încheie miercuri, 27 noiembrie, prima fază a FIBA Europe Cup. Gruparea ardeleană o înfruntă pe Enisey Krasnoyarsk, într-un duel care va începe la ora 19:00, pe parchetul Btarena. Încleștarea va putea fi urmărită în direct pe site-ul de youtube al competiției, disponibil printr-un click AICI.

Miercuri va avea loc derby-ul grupei G din FIBA Europe Cup. Atât U-Banca Transilvania cât și Enisey Krasnoyask au câte 9 puncte, din moment ce au acumulat câte patru rezultate pozitive și o înfrângere. Echipa noastră a fost învinsă chiar de Enisey în partida din Rusia, desfășurată acum aproape trei săptămâni. Trupa din Siberia ne-a învins atunci cu 97-87, însă Planinić și compania sunt hotărâți să își ia revanșa și să termine implicit grupa pe primul loc. 

Baschetbaliștii pregătiți de Duško Vujošević și Mihai Silvășan traversează o perioadă fastă, în care au cinci succese consecutive în toate competițiile. Ultima dată, U-Banca Transilvania a învins-o pe Steaua București cu 88 la 66. În schimb, pe plan european, studenții au trecut de Balkan Botevgrad cu 86 la 76. 

De partea cealaltă, Enisey Krasnoyarsk ocupă locul patru în Liga VTB, acolo unde a înregistrat patru victorii și două eșecuri. Jucătorii antrenați de croatul Dražen Anzulović au depășit-o pe Sodertalje Kings cu 92 la 65, iar în Liga VTB au răpus-o pe Tsmoki Minsk, 83 la 80. 

Enisey este una dintre cele mai puternice participante ale actualului sezon din FIBA Europe Cup. Trupa din Siberia are în lot baschetbaliști de valoare, precum Davion Berry, Tomislav Zubčić sau Garlon Green. Cel mai bun marcator este Zubčić, care a înregistrat medii de 16.2 puncte și 6.2 recuperări în această stagiune.

DUŠKO VUJOŠEVIĆ, antrenor coordonator U-Banca Transilvania

Thumbnail

„Nu multă lume se aştepta ca, la începutul competiţiei, ultimul meci dintre U-Banca Transilvania şi Enisey Krasnoyarsk să fie cel care decide grupa. Enisey părea favorita absolută a grupei, iar clubul nostru a reuşit deja un rezultat bun, trecând mai departe. Locul I ne aduce unele beneficii, deoarece oferă adversari mai accesibili şi deplasări mai scurte.

Enisey este o formaţie bună din punct de vedere individual, sunt agresivi şi pot înscrie de trei puncte, ca orice echipă din Rusia, de altfel. Jucătorii noştri sunt motivaţi, iar victoriile recente ne-au ajutat la încredere. Pe hârtie, Enisey este echipa mai bună, însă jocul de baschet se practică pe teren, nu pe hârtie.

Eu chiar sper ca sala să fie plină de suporterii care apreciază baschetul de calitate şi înţeleg importanţa partidei”

KERRON JOHNSON, jucător U-Banca Transilvania

”Enisey are o echipă talentată, agresivă. Suntem concentraţi să ne luăm revanşa. Ei sunt singurii care ne-au învins, aşa că nu ne gândim la nimic mai mult. Am progresat faţă de la ultimul meci cu ei şi ştim unde am greşit. Vrem să câştigăm şi să terminăm grupa pe primul loc. Cred că în partida tur ne-au luat puţin în surprindere, în special în debutul jocului. Apoi ne-am revenit, dar este dificil să câştigi pe terenul unei echipe precum Enisey. Vom fi pregătiţi să câştigăm!”