imagine articol

U-Banca Transilvania și-a aflat adversarele din preliminariile Basketball Champions League

Miercuri a avut loc la Mies, în Elveția, tragerea la sorți pentru preliminariile Basketball Champions League. Gruparea noastră se va duela în primul meci cu formația campioană a Finlandei, Salon Vilpas. 

Dacă îi vom învinge pe nordici, în semifinale vom da peste Peristeri B.C. (Grecia). În cealaltă manșă din sferturi se întâlnesc Split și AEK Larnaca. Câștigătoarea seriei va fi așteptată în semifinale de Fribourg Olympic. 

În actualul sezon, preliminariile Basketball Champions League se desfășoară sub forma a patru turnee, cu partide eliminatorii. Turneele au loc în formatul sferturi, semifinale și finală, pe terenul uneia dintre cele 8 participante, în perioada 13-17 septembrie. În acest sens, vom anunța detalii despre orașul care va găzdui meciurile baschetbaliștilor noștri. Cele patru învingătoare ale turneelor obțin biletele pentru grupe. 

U-Banca Transilvania s-a regăsit în urna a patra, potrivit evaluărilor internaționale. În total, 24 echipe din tot atâtea țări se luptă pentru unul din cele patru locuri disponibile în faza grupelor, acolo unde sunt calificate deja 28 de formații.

Grupările din urnele 1 și 2 au fost deja calificate în semifinalele turneelor de accedere în grupe. Participantele din urna 3 se duelează în primul tur al întrecerii cu echipele din urna 6, iar cele din urna 4 cu cele din urna 5. Mai departe, în semifinale, învingătoarele din disputa 3/6 vor înfrunta echipele din urna 2, iar cele din confruntarea 4/5 se vor duela cu echipele din urna 1.

În total, în sezonul regulat vor fi 32 de participante, distribuite în 8 grupe de câte patru echipe. Se va juca după sistemul tur-retur, fiecare cu fiecare, din octombrie și până în decembrie. Prima clasată din fiecare grupă merge în TOP 16, în timp ce locurile doi și trei se vor înfrunta într-un turneu Play-In de calificare în TOP 16. 

Faza TOP 16 este programată în primăvară, cele mai bune 8 clasate urmând să bifeze prezența în sferturi. Acea fază se va desfășura în sistemul cel mai bun din trei jocuri. Final Four-ul este programat în luna mai.

Parteneri