imagine articol

U-Banca Transilvania va merge la București pentru primul turneu al Cupei României

U-Banca Transilvania este repartizată în grupa A la turneul Cupei României. Astfel, formația noastră va da peste BCMU FCA Pitești, Dinamo-Știința București și CSM Galați. Meciurile vor avea loc în perioada 17-20 octombrie la Arena de Baschet din capitală.

Turneul se va desfășura în sistemul fiecare cu fiecare, iar primele două clasate merg la turneul Final 8. Mai exact, elevii lui Duško Vujošević și Mihai Silvășan vor avea meciuri în datele de 17, 18, respectiv 20 octombrie. În 19 octombrie va fi o zi de pauză pentru participantele la turneu.

Programul meciurilor:

  • 17 octombrie: U-BT Cluj-Napoca - CSM Galați
  • 18 octombrie: BCMU FC Argeș Pitești - U-BT Cluj-Napoca
  • 20 octombrie: U-BT Cluj-Napoca - CS Dinamo Știinta București

Federația Română de Baschet, împreună cu autoritățile, au decis să modifice formatul Cupei României, luând în calcul pandemia de COVID-19. Drept urmare, grupările din Liga Națională au fost distribuite în trei grupe la turneul preliminar al Cupei României. Cele mai bune două clasate din fiecare grupă, precum și cele mai bune două echipe de pe locul trei vor ajunge la Turneul Final 8, programat în luna martie a anului viitor.

În Cupa României, Federația Română de baschet a implementat și câteva reguli. Printre acestea se numără utilizarea în permanență a unui jucător U23. Totodată, fiecare echipă poate avea o delegație oficială de 21 persoane, dintre care maximum 14 pot fi jucători. 

De asemenea, pe foaia de arbitraj a unui meci trebuie înscriși cel puțin zece jucători, respectiv cel mult 12 jucători. La turneul de calificare al Cupei României o echipă poate să rotească jucătorii din lista de 14 anunțată înaintea începerii acestuia. În timpul turneului lista de 14 jucători nu poate fi modificată. Între cei 14 jucători, pot fi înscriși cel mult șapte jucători străini. Dintre aceștia, doar șase se vor regăsi pe foaia de joc.

Partidele vor fi transmise în direct de către DigiSport, programul urmând a fi anunțat în curând.

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit