imagine articol

U-BT a participat în acest weekend la Cupa României 3X3

Cupa României la 3X3 a avut loc în acest weekend la București, iar la competiția masculină au participat 26 de echipe. U-BT a fost reprezentată de un nucleu de jucători U20, alcătuit din Vlad Nistor, Toma Lungoci, Alexandru Turdean și Darius Coste. Baschetbaliștii noștri au fost însoțiți de către antrenorul Mihai Popa.

U-BT a avut cel mai greu meci chiar la debutul în competiție. Astfel, ardelenii au dat piept cu CSU Athletic Neptun 2 Constanța, formație ce a câștigat în cele din urmă Cupa României. Dobrogenii au avut mai mulți baschetbaliști obișnuiți cu meciurile de 3X3 și au fost în cele din urmă mai puternici, învingându-ne cu 22-5.

Ulterior, tot sâmbătă dimineața, U-BT a depășit-o pe CSO Voluntari la mare bătaie, 12-11. La limită s-a încheiat și întâlnirea cu BC CSU Sibiu, 13-12. Alb-negrii nu au putut ajunge în fazele eliminatorii, acolo unde Constanța a avut câștig de cauză, după o finală cu Laguna București.

Toma Lungoci, jucător U-BT 3X3

Turneul de 3X3 a fost foarte interesant, diferit față de experiența cu care eram obișnuiți la 5X5. Atmosfera la sala Federației era plăcută, cu mulți oameni pasionați de baschet adunați în același loc și cu meciuri care se jucau în permanență. Am început puțin mai greu meciurile, nefiind obișnuiți cu stilul de joc, dar până la urmă ne-am intrat în ritm și am reușit să câștigăm ultimele două partide. Meciurile erau intense, cred că datorită timpului mai redus de joc și al punctelor marcate după un efort fizic ridicat. Toți cei de pe teren păreau să joace de plăcere, să se simtă bine pe teren. În final, a fost o experiență plăcută, echipa s-a simțit bine și ne-am bucura să revenim în acest cadru al baschetului 3X3. 

Parteneri