imagine articol

Ultimul meci al sezonului regulat are loc la Sibiu

U-Banca Transilvania încheie, cu un derby, sezonul regulat al Ligii Naționale. Echipa noastră joacă duminică seara la Sibiu, un meci care va începe la ora 19:30, în direct la Digi Sport 4.

Confruntarea nu mai contează din punct de vedere al clasamentului, întrucât adversarii sibieni nu mai pot pierde primul loc, în timp ce formația lui Mihai Silvășan are asigurată poziția secundă. De altfel, gruparea clujeană și-a aflat și primul adversar din Play-Off, care va fi Steaua București.

Chiar și așa, Derby-ul Ardealului își consumă, duminică, un nou episod. Va fi a patra dispută a actualei stagiuni între U-Banca Transilvania și BC CSU Sibiu. Primul meci din campionatul curent a avut loc pe 16 noiembrie 2018, iar formația lui Dan Fleșeriu a reușit să se impună pe teren propriu cu scorul de 85 la 74. Apoi, în returul din BT Arena, Rašić și compania și-au luat revanșa. Într-o atmosferă de vis, creată de peste 5.700 de spectatori, gazdele au făcut un sfert patru perfect, pentru a câștiga cu 84 la 80.

Ultima întâlnire dintre U-Banca Transilvania și BC CSU Sibiu s-a desfășurat tot la BT Arena, pe 5 martie 2019. Acum mai bine de o lună, vulturii au obținut un succes dramatic, 89-88. În respectivul joc, cel mai bun marcator al trupei clujene a fost Kyndall Dykes, prin cele 27 de puncte, la care a mai adăugat 11 recuperări și o pasă decisivă. De notat faptul că, în jocul amintit, Alhaji Mohammed și Nana Foulland au debutat oficial în maioul formației noastre.

Așadar, U-Banca Transilvania și BC CSU Sibiu trag cortina peste sezonul regulat al Ligii Naționale. Încleștarea va fi condusă de o brigadă alcătuită din Marius Ciulin, Alin Faur și László Bukuresti.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

„O înfrângere, precum cea cu Oradea, te aduce cu picioarele pe pământ. Noi veneam după o serie bună, deci un eșec poate fi, dintr-un anumit punct de vedere, benefic. Trebuie să demonstrăm în continuare, trebuie să fim concentraţi şi să fim o echipă în teren. Doar lucrurile mici ne pot aduce victoria, mai ales în zilele când lucrurile nu merg foarte bine în atac. Meciul de la Sibiu nu are relevanţă din punct de vedere al clasamentului, dar este un joc mai important din punct de vedere al mândriei. Ambele echipe vor cu siguranţă victoria. La fel, şi suporterii ambelor echipe vor ca favoriţii lor să învingă. În rest, fiecare se pregăteşte pentru următorul meci important, care va fi semifinala Cupei României”.

KUTI NANDOR, jucător U-Banca Transilvania:

Thumbnail

„O să fie un meci intens, într-o sală pe care o ştim cu toţii, arhiplină. Noi nu ne gândim la faptul că nu mai putem prinde primul loc, ci ne gândim numai la victorie. Vrem să mergem acolo, să câştigăm, iar apoi să ne pregătim pentru Final Four și Play-Off. Am analizat ultimul meci la video, am jucat prost la Oradea, dar acum avem timp să ne pregătim. Eu zic că avem o atmosferă foarte bună în vestiar, chiar a născut soţia lui Tony Easley de câteva zile. Suntem cu toţii foarte bucuroşi pentru el. Tragem tare la antrenamente şi avem timp să ne reglăm punctele slabe. Eu zic că o să fie foarte bine la Final Four şi apoi în Play-Off”.

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit