imagine articol

Un multiplu campion al Croaţiei și un internațional leton vin la U-Banca Transilvania

U-Banca Transilvania şi-a asigurat serviciile a încă doi jucători în vederea sezonului 2019/2020. Karlo Žganec și Artis Ate au semnat cu gruparea noastră şi se anunță a fi componenți de bază ai trupei lui Duško Vujošević.

Thumbnail

Născut pe 25 iulie 1995, Žganec este originar din Zagreb, sosește de la Cedevita şi poate evolua atât pe poziţia de extremă de forţă, cât şi pe cea de pivot. El măsoară 2.06 m şi s-a format la clubul KK Zagreb. În plus, Karlo a fost component de bază în naţionalele de juniori ale Croaţiei, alături de care a reuşit performanţe deosebite. Drept dovadă, în 2011 a izbutit să câştige medalia de aur la Campionatul European U16. Un an mai târziu, reprezentativa croată, cu Žganec în prim plan, a cucerit o nouă medalie de aur, însă la Campionatul European U18. De asemenea, în 2018, sportivul s-a regăsit în naţionala B a Croaţiei, triumfătoare la Cupa Stanković. Žganec a fost selecţionat inclusiv în echipa ideală a turneului.

La nivel de club, Karlo a petrecut ultimele cinci sezoane la Cedevita Zagreb. În maioul acestei formaţii, extrema a participat în cele mai importante competiţii internaţionale. Cu alte cuvinte, Žganec a bifat două sezoane în Euroligă, între 2014 şi 2016, strângând 30 de partide. În ultimele trei stagiuni, Cedevita a fost prezentă în EuroCup. În ediţia recent încheiată din EuroCup, noul nostru baschetbalist a jucat în 8 partide, contabilizând medii de 4.0 puncte, 2.4 recuperări, 0.9 pase decisive şi 0.8 capace.

Cedevita reprezintă un nume cu rezonanță în Croaţia, fiind multiplă campioană a acestei ţări. Mai exact, Karlo a pus mâna pe patru titluri ale Croaţiei, pe lângă cele cinci cupe adjudecate.

Thumbnail

În schimb, Artis Ate poate fi utilizat pe poziția de fundaș și măsoară 1.93 m. Din 2017 și până în prezent, el a activat la cea mai reprezentativă echipă din Letonia, VEF Riga. Astfel, în stagiuna precedentă a Ligii VTB, Ate a totalizat 25 de apariții, remarcându-se cu statistici de 8.8 puncte, 1.4 pase decisive și 2.8 recuperări. De notat că VEF Riga a ajuns până în sferturile Ligii VTB, în timp ce în campionat s-a clasat pe prima poziție.

Totodată, Artis este component al naționalei Letoniei, pe care a ajutat-o în preliminariile europene ale Campionatului Mondial. Noul nostru sportiv a prins 8 meciuri din preliminarii, ieșind în evidență cu medii de 4.1 puncte, 3.1 recuperări și 1.5 pase decisive.

De-a lungul carierei, letonul a mai activat la BK Ventspils (Lituania) sau Betsafe Liepaja (Letonia). Artis va împlini, pe 29 iulie, vârsta de 30 de ani.

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit