imagine articol

Un nou turneu la Cluj-Napoca pentru U-Banca Transilvania

U-Banca Transilvania dispută joi, 14 ianuarie, respectiv vineri, 15 ianuarie, încă două meciuri în Liga Națională de baschet masculin. Formația noastră găzduiește un nou turneu de campionat, la care vor participa SCM U Craiova, Dinamo București și Steaua București. Primele două formații ne vor fi și adversare în zilele următoare.

Gruparea pregătită de Duško Vujošević și Mihai Silvășan ocupă locul patru în clasament, cu un bilanț de șase succese din tot atâtea posibile. Totuși, trebuie evidențiat faptul că trupa clujeană are mai puține meciuri disputate față de celelalte formații, și anume CSO Voluntari, FC Argeș Pitești și BC CSU Sibiu.

În jocul inaugural, programat joi, de la ora 19:30, U-Banca Transilvania își va măsura forțele cu Dinamo București. Echipa lui Antonis Constantinides este pe șase în clasament și a bifat cinci rezultate pozitive, respectiv două eșecuri. Câinii vin cu o garnitură total schimbată față de stagiunea precedentă, iar sarcini ofensive importante au americanii Timothy Price, Mohamed Abukar sau Gerald Armwood. La capitolul români, Dinamo mizează pe Andrei Calenic, Anton Diaconescu sau Octavian Popa Calotă, un sportiv cu o vastă experiență în Liga Națională.

Ulterior, vineri, U-Banca Transilvania își va măsura forțele cu un alt oponent ambițios, și anume SCM U Craiova. Oltenii se află pe șapte, totalizând patru succese și trei eșecuri. Baschetbaliștii lui Aleksandar Todorov sunt motivați să urce în clasament și au oferit întotdeauna o replică pe măsură la Cluj-Napoca. Așadar, pericole pot să apară de la Moneya Pratt sau Payton Henson. Cel mai în formă doljean este însă Dragoș Diculescu, internaționalul român remarcându-se cu statistici de 14.0 puncte, 4.3 recuperări și 3.6 pase decisive. Fluierul de start al încleștării se va da la ora 19:30.

Ambele partide vor fi transmise în direct pe Digi Sport 4, Look Sport, respectiv FRB TV. 

În altă ordine de idei, jucătorii noștri se află în fața primelor confruntări din 2021. U-Banca Transilvania a stat la precedentul turneu al Ligii Naționale și s-a pregătit pe plan local. Cu excepția lui Nandor Kuti, accidentat, nu întâmpinăm alte probleme medicale. Pe de altă parte, cu ocazia turneului de la Cluj-Napoca, americanul Mike Dixon își va face debutul în Liga Națională. Fundașul s-a alăturat colegilor și efectuează antrenamente de aproape o săptămână. Așadar, lotul U-Banca Transilvania va fi următorul: Patrick Richard, Justin Edwards, Mike Dixon, Donatas Tarolis, David Vida, Andrija Stipanović, David Lăpuște, Dragoș Lungu, Karlo Žganec, Karel Guzman, Ștefan Grasu, Modibo Diaby și Szabolcs Santa. 

Justin Edwards, jucător U-Banca Transilvania

Așteptările noastre sunt întotdeauna ridicate. Vrem să tragem tare, să jucăm și să câștigăm. Ne-am antrenat timp de două săptămâni și simt că am pus toate piesele cap la cap. Mike este alături de noi, deci suntem hotărâți să câștigăm, mai ales că vom fi acasă. De altfel, sperăm să nu pierdem niciodată la Cluj. Ne antrenăm din greu și așteptăm momentul meciurilor. Sperăm ca rezultatele să scoată în evidență felul cum ne pregătim. În plus, atmosfera este mai frumoasă în vestiar atunci când câștigi. Mike s-a integrat perfect, comunică mult și se vede că s-a integrat perfect. Colegii îl plac și sunt sigur că ne vom descurca perfect împreună. Mă bucur că am familia alături de mine. Experiența mea în România a fost una bună până acum. 

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania 

Urmează un nou turneu, noi venim după două săptămâni de pauză. Vom întâlni doi adversar incomozi, mă refer la Dinamo și la Craiova. Ambele echipe au ambiții mari în acest sezon. Noi trebuie să integrăm și un jucător nou, Mike Dixon, care a sosit la noi de ceva timp. Probleme de lot nu avem, doar Kuti va lipsi o perioadă mai îndelungată. Suntem pregătiți, ne-am antrenat foarte bine. Toată lumea e dornică să joace meciuri și să câștige. Acesta este obiectivul nostru. Cred că echipa s-a adaptat bine la formatul Ligii Naționale. Ne bucurăm că putem să jucăm din nou, a fost o pauză extrem de lungă din martie și până în toamnă. Am trecut peste problemele cu virusul, toți suntem sănătoși și așteptăm cu motivație fiecare meci. Cu toții ne punem speranțe că oamenii vor reveni cât mai curând la sală. Nu depinde de noi acest lucru. O sală goală nu face bine sportului, nu ne place. Sunt convins că și spectatorii vor să fie prezenți. Nu ne-am mai întâlnit cu această situație, dar trebuie să ne adaptăm și să scoatem ce e mai bun. Sperăm ca fanii să fie cât mai curând în tribune. 

HAIDE "U"
1

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschKineticPeakVisit Cluj