imagine articol

Un shooter cu meciuri în NBA și Euroligă vine să o întărească pe U-Banca Transilvania

U-Banca Transilvania a bătut palma cu un baschetbalist care a bifat meciuri atât în NBA, cât și în Euroligă. Clubul nostru a ajuns la un angajament cu Jarell Eddie, cunoscut pentru prestațiile avute în maioul celor de la Fenerbahce Istanbul.

Jarell va împlini la finalul lui octombrie 32 de ani, fiind originar din Tampa, statul Florida. El măsoară 2.01 metri și poate fi utilizat pe poziția de extremă. Eddie a făcut însă liceul în Carolina de Nord, apoi a evoluat la colegiu pentru Virginia Union. 

În cariera universitară, Jarell s-a regăsit de două ori în echipa ACC All-Academic, marcând peste 1.000 de puncte. Nu a fost draftat în NBA, dar a jucat în Summer League pentru Washington Wizards, apoi a ajuns în NBA D-League, la Austin Toros. Mai mult, sportivul a câștigat concursul de trei puncte din cadrul All Star Game-ului desfășurat în G-League. 

În 2015, Washington Wizards i-au oferit un contract și a debutat oficial în NBA odată cu un meci împotriva celor de la Brooklyn Nets. Noul nostru baschetbalist s-a remarcat imediat, prin cele 12 puncte înscrise într-o victorie obținută cu scorul de 111-96. Eddie a mai trecut pe la Phoenix Suns, Boston Celtics și Chicago Bulls, totalizând 34 de partide în cea mai importantă ligă de baschet a planetei.

Ulterior, Jarell a făcut pasul spre Europa, semnând cu francezii de la SIG Strasbourg. Jucătorul de peste ocean a mai îmbrăcat maioul echipelor UCAM Murcia, San Pablo Burgos (Spania) și Konyaspor (Turcia). De notat faptul că la Murcia a fost coleg cu Emanuel Cățe. 

Cu alte cuvinte, Eddie a acumulat 41 de meciuri în Liga Endesa, cu medii de 13.2 puncte, 3.2 recuperări și 0.6 pase decisive, alături de un procentaj de 43% la aruncările de la mare distanță. În plus, a bifat 32 de apariții în Euroligă, unde s-a remarcat cu un procentaj de 45% la aruncările de trei puncte. 

În sezonul precedent din Turcia, Jarell a izbutit statistici de 13.9 puncte, 6.6 recuperări, 1.4 pase decisive și un procentaj de 42.9% din spatele semicercului.

HAIDE "U"
16

Parteneri