Primul transfer în vederea conturării lotului cu care se va aborda noul sezon competițional este cel al internaționalului român Vlad Moldoveanu. 

Vlad revine, așadar, la echipa noastră, după ce în sezonul 2016-2017 a pus umărul la câștigarea tuturor celor trei trofee puse în joc pe plan intern - SuperCupa României, Cupa României și Liga Națională.

VLAD MOLDOVEANU, jucător U-Banca Transilvania:

”Înainte de orice, aș vrea să menționez cât de încântat sunt că mă întorc acasă. Am jucat în multe țări, multe orașe, dar unul dintre cele mai frumoase și primitoare în care am fost până acum a fost Clujul. De la club, până la suporteri, eu și familia mea ne-am simțit bineveniți.
Nu m-am născut la Cluj, însă am ajuns să mă simt ca un fiu adoptiv al acestui oraș. Pentru acest lucru, le mulțumesc din suflet tuturor celor care au făcut acest lucru posibil și vreau să le transmit că simt o mândrie aparte că am oportunitatea să joc pentru echipa lor de suflet din nou.
Soția si copiii mei sunt entuziasmați că ne întoarcem la Cluj, acolo unde ne-am făcut atâția prieteni și am avut atâtea experiențe frumoase. Mă bucur că voi avea iar șansa să lupt pentru un titlu pe pământ românesc, dar și să-mi continui munca înspre obținerea unui titlu european. Aștept cu nerăbdare să joc din nou în fața unora dintre cei mai frumoși suporteri de care am avut parte în cariera mea și sper că vom avea iarăși sala plină la fiecare meci”

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Îi urăm «Bun venit!» lui Vlad Moldoveanu, un jucător care a pus umărul serios la trofeele pe care am reușit să le câștigăm acum doi ani. Este un jucător român foarte valoros, care mai are multe de spus în baschet. Îi mulțumim că a ales să revină la Cluj și sper ca împreună să ne îndeplinim toate obiectivle pe care ni le-am propus!

PALMARES:

Născut în 1988, Vlad Moldoveanu evoluează pe pozițiile 4-5, are 2,06 metri înălțime și 101 kilograme și în sezonul precedent a evoluat în Turcia, la Demir İnşaat Büyükçekmece. În liga turcă, Vlad a încheiat sezonul pe locul al 12-lea și a jucat în FIBA Europe Cup. 

Internaționalul român a jucat baschet în colegiile americane George Mason (2007-2009) și American University (2009-2011). Mutarea la prestigiosul American i-a priit baschetbalistului român, care a avut două sezoane de excepție: 18.14 puncte pe meci și 6,43 recuperări în primul sezon, 20,37 puncte și 6,43 recuperări pe meci în cel de-al doilea. Evoluțiile bune l-au selecționat în echipa sezonului NABC All-District (2011), precum și în Patriot League First Team și Patriot League All-Tournament Team în același an.

Primul sezon în calitate de profesionist a fost în Italia, la Benetton Treviso, echipă cu care a debutat și la nivel de Eurocup. În prima ligă italiană, Vlad a avut medii de 7,26 de puncte și 3,14 recuperări în 21 de minute pe meci.

În sezonul 2012-2013 a evoluat în Franța, pentru Le Havre, reușind în cele 30 de partide în care a evoluat medii de 12,33 puncte și 5,27 recuperări în peste 31 de minute de joc.

Sezonul următor a fost unul foarte bogat în jocuri pentru Vlad, care s-a transferat în Estonia, la Kalev/Cramo. Internaționalul nostru a jucat în trei competiții, astfel: 31 de meciuri în liga estoniană (14,23 ppg, 7,23 rec.), 18 meciuri în VTB (13,17 ppg, 5 rec.) și 10 jocuri în Eurocup (10,7 ppg, 4,6 rec.). La finalul sezonului, Moldoveanu a câștigat primul său titlu de campion! De asemenea, a fost desemnat MVP-ul ligii și MVP-ul finalei campionatului estonian!

Următoarele două sezoane s-au consemnat în campionatul Poloniei, la PGE Turow Zgorzelec (2014-2015) și Stelmet Zielona Gora (2015-2016).

Cu Turow Zgorzelec, Vlad Moldoveanu și-a făcut debutul în Euroligă (10 meciuri, 6,9 ppg, 2,3 rec.). În prima ligă poloneză, Moldoveanu a evoluat în 42 de jocuri, înregistrând medii de 7,31 ppg și 3,17 recuperări pe meci. De asemenea, aventura europeană a cuprins și 7 jocuri de Eurocup (12,1 ppg, 5,3 rec pe meci). Cu echipa din Zgorzelec, Vlad Moldoveanu a câștigat SuperCupa Poloniei.

Al doilea sezon în liga poloneză a fost la Stelmet Zielona Gora. De asemenea, a evoluat în Euroligă și Eurocup. În campionat, Moldoveanu a acumulat 8,92 ppg și 4,28 rec., în Euroligă a acumulat 11 puncte și 4,5 recuperări pe meci, iar în EuroCup 9,88 puncte și 3,75 recuperări. În cadrul celor 8 jocuri în Euroligă, Vlad Moldoveanu a reușit un procentaj senzațional la aruncările de la distanță, respectiv 62,5%, cu 15 reușite din 24 de încercări! La finalul sezonului, compatriotul nostru a devenit campion al Poloniei, în același sezon câștigând pentru a doua oară SuperCupa Poloniei.

A urmat transferul la U-Banca Transilvania, sezonul 2016-2017 fiind unul excelent pentru Moldoveanu, palmaresul acestuia și al clubului îmbogățindu-se cu trei trofee: SuperCupa României, Cupa României și Liga Națională.

Vlad Moldoveanu este și un component de bază al echipei naționale a României, pentru care a evoluat încă din vremea junioratului. Vlad Moldoveanu este licențiat în Jurnalism Internațional.

Comentarii