imagine articol

Clubul nostru va fi prezent la toate turneele finale de juniori

În acest weekend s-a tras cortina peste turneele semifinale de juniori. Astfel, se cunosc echipele care se vor lupta să obțină medalii la finalul acestui sezon, unul deosebit de dificil, în condițiile pandemiei de COVID-19. Formațiile din campionatul nostru de juniori au trebuit să se adapteze la condiții atipice, iar copiii au fost supuși testărilor de coronavirus și au jucat meciurile în sistem de bulă. 

Chiar și așa, Academia U-BT a obținut rezultate notabile și va fi prezentă la turneele finale ale fiecărei categorii de vârstă la care a înscris echipe. Mai exact, formațiile U13, U14, U15, U16 și U18 vor participa la turneele finale. 

Primii care au intrat în scenă în actuala stagiune au fost juniorii U13. Elevii lui Flavius Lăpuște au disputat partidele inaugurale pe teren propriu, în fața unor adversari pe care îi cunosc foarte bine. Ne referim aici la U-BT 2, U-BT 3, respectiv CSS Viitorul Cluj-Napoca. U-BT 1 a obținut, prin urmare, trei victorii consecutive. 

Ulterior, la al doilea turneu, desfășurat tot la Cluj-Napoca, U-BT 1 a trecut de LPS 2 Târgu Mureș, CSS CSM Sighetu Marmației, Alpha Team Sport Verde Sibiu. În fine, U-BT 1 a fost prezentă la turneul semifinal de la București, acolo unde le-a învins în luna aprilie pe ACS Îngerii Băniei Craiova și CSS Târgu Jiu, dar a pierdut cu CS Dinamo CSS nr.6 București. 

Astfel, gruparea condusă de Flavius Lăpuște a repurtat 9 victorii și are programat turneul final la începutul lunii iunie. În grupă, adversari vor fi Laguna București, Leii București și Shooting Stars Buftea.

În schimb, U-BT U14 a jucat primele meciuri în luna martie, la Sighetu Marmației. Echipa lui Răzvan Cenean nu a întâmpinat emoții în fața celor de la CSM Oradea, CSM CSS Sighetu Marmației și ACS Gladius Târgu Mureș. 

Al doilea turneu al trupei noastre a avut loc la Polivalenta B din Cluj-Napoca, tot în luna martie. Atunci, alb-negrii s-au descurcat în duelurile cu ACS Gladius Târgu Mureș și ABC Transilvania Brașov. Doar brașovenii au reușit o dată să ne învingă, apoi ne-am luat revanșa. Juniorii noștri au găzduit și turneul semifinal, impunându-se în fața celor de la ACS Cuza Pirates Brăila, ABC Slam București și ACS Alpha Team Sport Sibiu. 

În total, U-BT a câștigat 10 meciuri, iar la turneul final va da piept în grupă cu Dan Dacian București, Leii București și Laguna București. Meciurile vor avea loc tot în luna iunie.

Jucătorii U15 de la U-BT 1 se mândresc cu un parcurs perfect. Gruparea lui Mihai Popa s-a întors recent de la Voluntari, acolo unde a desfășurat turneul semifinal. 11 succese la rând au juniorii noștri, care au început partidele în martie, la Cluj-Napoca, atunci când au dat piept cu adversari orădeni, dar și cu a doua formație a clubului U-BT. 

La al doilea turneu, U-BT 1 a fost prezentă la Timișoara și le-a depășit pe rând pe CSS Bega Timișoara și BC CSU Sibiu. În fine, în acest weekend, clujenii le-au răpus pe Lumina Wolves Sports București, CSO Voluntari și Îngerii Băniei Craiova. 

Confruntările de la turneul final sunt programate la mijlocul acestei luni. În primă fază, adversari vor fi Dan Dacian București, CSS nr.5 Paldoors București și CSS Târgu Jiu.  

Nici la U16 elevii lui Mihai Racovițan nu s-au lăsat mai prejos și se laudă cu 9 victorii din tot atâtea posibile. Turneul inaugural a fost programat la Târgu Secuiesc, oponente fiind ACS KSE Târgu Secuiesc, CSM VSK Miercurea Ciuc și CSS Viitorul. 

În luna martie, baschetbaliștii noștri au rămas în Cluj-Napoca și le-au înfruntat la Polivalenta B pe CSM VSK Miercurea Ciuc, CSS Sfântu Gheorghe și Valbon Arad. În fine, alb-negrii au obținut biletele spre  turneul final după ce și-au respectat statutul în fața celor de la CSS Târgoviște, Îngerii Băniei Craiova și CS SCM Timișoara. Respectele jocuri au avut loc la Craiova.

Pentru medalii, U-BT 1 U16 se va lupta în primă fază cu CSS CSM Ploiești, Dan Dacian București și CSU Știința București. Încleștările sunt programate la finalul acestei luni. 

Juniorii U18 s-au confruntat cu un program încărcat în această primăvară. Pe lângă duelurile din competiția internă, elevii lui Horia Pascu au participat în premieră pentru țara noastră la Adidas Next Generation Euroleague Tournament, unde și-au măsurat forțele cu granzi din Europa, precum Partizan Belgrad, Steaua Roșie Belgrad sau Maccabi Tel Aviv.

În campionat, U-BT U18 a debutat cu un duș rece în fața orădenilor de la CSM. Totuși, Horia Pascu s-a confruntat cu numeroase absențe din lot, o parte dintre baschetbaliști fiind convocați la echipa mare. Ulterior, la turneul de la Târgu Mureș din luna martie, U-BT a câștigat întâlnirile cu CSM Târgu Mureș și Lucky Dragons Târgu Mureș. 

Următoarele două turnee s-au desfășurat în aprilie la Cluj-Napoca și au adus numai succese pentru U-BT, care a trecut pe rând de CSM Târgu Jiu, BC CSU Sibiu, CSM Târgu Mureș, CSS nr 1 Athletic Constanța, CSS Tulcea și ABC Laguna București.

Turneul final este programat la mijlocul acestei luni, orașul gazdă urmând a fi stabilit. În primă fază, oponenți vor fi LPS Bihorul Oradea, LPS Focșani și ACS BC Lions Craiova. 

HAIDE "U"
11

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit