imagine articol

Flavius Lăpuște: ”Această pandemie a pus stop altei boli, «Goana după nimic»!”

Cei mai mici dintre sportivii Academiei U-BT, echipierii de la U-BT 2 Under 13, sunt pregătiți în acest an de Flavius Lăpuște și Ștefana Botoș. 

Flavius s-a retras în această perioadă la munte, alături de familie, însă pe lângă treburile casei, o mare parte din timp este dedicată baschetului: antrenamente cu cei doi băieți ai săi, amândoi juniori în cadrul clubului, antrenamente cu sportivii de la Under 13, precum și multe cursuri și clinic-uri de baschet online!

 

u-bt.ro: Cum este această perioadă pentru tine? Cum îți petreci timpul acasă cu cei doi copii ai tăi, care fac și ei baschet? Reușești să faci câteva antrenamente cu ei?

 

Flavius Lăpuște: Este o perioadă de liniște, în care ne concentrăm pe calitate interioară, dacă pot spune așa. Personal, cu siguranță aveam nevoie de o asemenea perioadă, mă încarc pentru ce urmează... Am reușit să îmi rezolv diverse treburi pe care nu le puteam face dacă eram în viteza din Cluj.
Noi suntem izolați la munte și mai facem câte două zile aprovizionare din oraș, ne mai rezolvăm unele treburi ușoare.
Avem mai mult timp de petrecut cu familia... Între ședințele de cursuri, antrenamente, treburi casnice și de agricultura de pe lângă casă, ne bucurăm de natura de la munte, fapt ce nu l-am făcut niciodată pe o perioadă așa de lungă.
Cu cei doi băieți ai mei, pe lângă antrenamentele care le au de la club, mai facem și în plus... Sunt convins că îi ajută. 
Nu cred că această pandemie este binevenită din punct de vedere profesional, pentru sănătate, business, economie etc., însă dacă vezi partea bună, a timpului câștigat alături de cei dragi, cred că s-a pus un stop altei boli, s-a oprit "Goana după nimic". Așa că m-am consolat și încerc să văd lucrurile bune pe care ni le oferă, încă, această pauză.

 

u-bt.ro: Ce program au jucătorii tai de la Under 13?

 

Flavius Lăpuște: Băieții primesc o dată la două săptămâni un nou antrenament fizic și unul tehnic, ședințe care se pot face static, acasă. Ne vedem pe Zoom de două ori pe săptămână pentru verificare, uneori stăm câte o oră, alteori mai mult sau mai puțin. Sportivii primesc sugestii motivaționale, Ștefana, antrenorul meu secund, montează clipulețe cu ei, îmbinăm utilul cu plăcutul.

 

u-bt.ro: Care ar fi, în opinia ta, variantele pentru reluarea campionatului la categoria Under 13?

 

Flavius Lăpuște: Având în vedere circumstanțele, mai ales lipsa antrenamentului colectiv, cred că cea mai bună soluție este să reluăm campionatul când se termină nebunia asta cu toate măsurile de precauție, care ne împiedică să ne antrenăm împreună. Nu văd altă variantă, nu cred ca soluția depinde de mine la vârsta asta, sau de categoria de vârstă, toți sportivii au problema asta.

 

u-bt.ro: Cum ai caracteriza evoluția echipei tale până acum?

 

Flavius Lăpuște: Am avut o creștere în evoluții, dar și o regresie după vacanța de iarnă, ca să începem să creștem din nou...  Din păcate, s-a stopat parcursul lor în perioada cea mai importantă a evoluției lor. Nu vreau să mă gândesc în ce stadiu sunt acum, din păcate... Acestea sunt vremurile și o sa reluăm de unde am rămas sau de la început, dacă este necesar!

 

u-bt.ro: Tu ești implicat și în programul Perform Baschet, coordonat de Marcel Țenter, un program federal la care au participat în mod constant sportivi de la clubul nostru. Reușești să ții legătura și cu acești copii?

 

Flavius Lăpuște: La Perform se face o treabă minunată în perioada aceasta, mă bucur că fac parte din acest program, pentru că am ocazia să acumulez informații pe care nu le puteam accesa înainte. Avem parte de clinicuri online în fiecare săptămână de trei ori, plus ce mai primim de la Marcel. Copiii de la Perform bănuiesc că țin legătura cu cluburile lor și lucrează și ei, online.
Noi am apucat doar două sesiuni cu ei în acest sezon. Există un plan de reluare după ce se va definitiva situația pandemiei.

 

u-bt.ro: Un mesaj pentru sportivii U-BT?

 

Flavius Lăpuște: Le doresc multă sănătate tuturor! 

Parteneri