imagine articol

U13: U-BT 1, campioană națională! Trei sportivi cu premii individuale

Echipa noastră de Under 13, antrenată de Mioara Iurian - antrenor principal și Andrei Cosma și Jakab Agnes - antrenori secunzi, a încheiat sezonul competițional 2018-2019 cu un bilanț remarcabil: 29 de victorii din tot atâtea meciuri disputate, învingând 22 din cele 55 de echipe înscrise, cea mai mică diferență de scor fiind de 13 puncte (70-57 vs. LPS Târgu Mureș, în ianuarie 2019). 

În 10 dintre aceste meciuri, U-BT 1 a marcat mai mult de 100 de puncte, recordurile fiind 128 (vs. CSȘ Târgu Jiu) și 127 și 125 (ambele vs. CSU Brașov). Și defensiva a funcționat impecabil în numeroase jocuri, recordul de cele mai puține puncte încasate fiind de 19 (vs. LPS CSU Pitești.

Așadar, un sezon de excepție, încununat cu medaliile de aur și titlul de Campioni Naționali. În cadrul Turneului Final, disputat săptămâna trecută la București, au fost remarcați o serie de sportivi ai echipei noastre.

Astfel, Matei Văleanu și Szentkuti Akos au fost selecționați în echipa ideală a turneului, în timp ce Daniel Mureșan a fost desemnat MVP-ul turneului!

MIOARA IURIAN, antrenor principal U-BT 1:

Thumbnail

”O altă generație de jucători care merită toate laudele, aprecierea și respectul meu. Sunt foarte fericită și mândră de rezultatul obținut de echipa U-13.

Pe parcursul acestui an competițional am contorizat 29 de victorii din tot atâtea jocuri. La acest turneu final,băieții au jucat un baschet de mare clasă raportat la vârsta lor și s-au comportat ca niște adevărați profesioniști. În jocul decisiv cu Dan Dacian, echipa a gestionat foarte bine repriza secundă, s-au echilibrat emoțional și atunci au luat decizii corecte în momentele cheie ale jocului. Felicit întreaga echipă pentru atitudine și daruire.

Doresc să-i felicit și mentionez pe jucatorii noștri care au obținut premii speciale. Este vorba de Matei Văleanu și Akos Szenkuti, desemnați în cel mai bun cinci al turneului și Daniel Mureșan - MVP.

Felicitari pentru Andrei Cosma și Jakab Agnes, antrenori implicați și devotați, împreună am reușit. Mulțumesc mult părinților și tuturor celor care au avut încredere în noi, ne-au încurajat și susținut. Haide ”U”!!!”

Parteneri