Echipele noastre de Under 13 au disputat sâmbătă, 19 octombrie, meciurile din cadrul etapei a 2-a a primei faze a Campionatului Național. 

U-BT 1, echipa noastră pregătită de Mihai Popa, a găzduit jocurile acestei grupe în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca, înregistrându-se următoarele rezultate: 

  • Lions Craiova - U-BT 1 Cluj-Napoca 34-71
  • CSȘ-CSM Sighetu Marmației - Lions Craiova 59-33
  • U-BT 1 Cluj-Napoca - CSȘ-CSM Sighetu Marmației 105-35

Sportivii noștri au câștigat, astfel, grupa, acumulând încă 9 puncte în clasamentul general.

Grupa C3, în care evoluează echipa pregătită de Flavius Lăpuște, U-BT 2, a jucat la Oradea, înregistrându-se următoarele rezultate:

  • 09.00 CSM 2008 Oradea - U-BT 2 Cluj-Napoca 76-30
  • 11.30 U-BT 2 Cluj-Napoca - MP Sport Timișoara 13-61
  • 14.00 MP Sport Timișoara - CSM 2008 Oradea 72-57

Astfel, baschetbaliștii noștri încheie etapa pe ultimul loc în grupă, adunând încă 3 puncte la zestrea din clasamentul general.
-----------------

În primele două etape, U-BT 1 a acumulat 12 puncte, iar U-BT 2 are 5 puncte. În runda a 3-a, U-BT 1 va rămâne în prima grupă valorică, în timp ce U-BT 2 va juca în cea de-a patra. 

Pentru calificarea la Turneul Final se vor disputa 10 etape (incluzând aici etapa preliminară). După fiecare etapă, echipele primesc un număr de puncte în funcție de locul ocupat în grupele valorice, existând un clasament general împărțit pe două zone geografice (Grupele A și B, respectiv C și D). 

În următoarele etape, câștigătoarele grupelor valorice 1 vor primi 9 puncte, locurile doi 8 puncte, iar ultimele clasate 7, la fel ca formațiile care câștigă grupele valorice 2. În acestea, locul secund primește 6 puncte și locul al treilea 5. Tot 5 primesc câștigătoarele grupelor valorice 3, 4 puncte vor fi acordate locului al doilea și trei puncte pentru ultimul loc. În mod similar, în ultima grupă valorică se vor acumula trei puncte la câștigătoarea grupei, două la ocupanta locului secund și unul pentru ultimul loc. 

Se vor califica la Turneul Final primele patru echipe din cele două clasamente generale regionale (așadar, 4 din grupele A și B și 4 din C și D).

FOTO: Manases Sandor

Echipa noastră de Under 13, U-BT 1, pregătită de Mihai Popa, a încheiat turneul din etapa a 2-a pe primul loc în Grupa D1. FOTO: Manases Sandor