imagine articol

Calificare în superfinala EYBL pentru juniorii U14!

După echipa U13, clubul nostru mai are o formație ce ajunge în superfinala EYBL. Baschetbaliștii U14 s-au calificat în faza decisivă a întrecerii, după ce au câștigat toate meciurile turneului disputat în Spania, în orașul Lanzarote.

Alb-negrii au impresionat în fiecare partidă, astfel că au înscris peste 100 de puncte în două rânduri. Totodată, un singur adversar ne-a pus probleme, restul jocurilor fiind adjudecate la diferențe considerabile. 

Clujenii au început turneul cu o dispută împotriva gazdelor de la Magec Tias Lanzarote, pe care i-au învins cu 131-16. De menționat faptul că ai noștri au avut o apărare excepțională și nu le-au permis spaniolilor să înscrie în primul sfert, încheiat 29-0. Thomas Bernat a izbutit 26 de puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări, în vreme ce Sebastian Lăpuște a adăugat 20 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Darius Miron a încheiat întâlnirea cu un double-double, alcătuit din 18 puncte, 10 recuperări și 3 assist-uri. 

Mai departe, U-BT s-a duelat cu Sopron SI din Ungaria, obținând un succes cu 112-28. Darius Miron s-a evidențiat prin 18 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive. Thomas Bernat și Filip Marchiș au combinat pentru 28 de puncte.

O încleștare mai echilibrată a fost cea cu italienii de la Bernareggio, scor 66-72. Adversarii au încercat în mai multe momente să ne depășească, dar elevii lui Dragan Torbica și Sergiu Popa au gestionat perfect finalul.

În ultima confruntare, U-BT a dat piept cu DEAK KA Debrecen din Ungaria. Și de această dată am fost mai puternici, tabela indicând la final 94-43. Sebastian Lăpuște a fost liderul nostru prin cele 19 puncte, 6 pase decisive și 2 recuperări. Darius Miron a totalizat 15 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, iar Thomas Bernat s-a evidențiat prin 14 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă.

La final, Sebastian Lăpuște a fost desemnat MVP-ul turneului. Darius Miron a fost selecționat la categoria All Star, pe când MVP-ul echipei este Alexandru Câmpean.

Dragan Torbica, antrenor U-BT U14

A fost un turneu foarte bun, întrucât am câștigat toate meciurile foarte ușor și am înscris în total 250 de puncte. Doar partida cu echipa italiană a fost mai interesantă, dar băieții au arătat o atitudine excelentă și au rămas concentrați în acele minute decisive. Ne-am calificat la turneul final din aprilie, care se va desfășura la Pecs, în Ungaria. Toată lumea este fericită, îi felicit pe băieți și le mulțumim părinților că au fost alături de noi!

HAIDE "U"
0

Parteneri