imagine articol

Simona Mușat: ”Am trecut de la activitățile practice la cele teoretice”

Cea de-a doua echipă a clubului nostru înscrisă în Campionatul Național Under 14, U-BT 2 Cluj-Napoca, antrenată de Simona Mușat, a disputat în actualul sezon 16 jocuri, obținând un număr egal de victorii și înfrângeri, câte opt. Este o performanță notabilă, o parte dintre componenți reușind chiar să debuteze în competițiile internaționale, prin participarea în European Youth Basketball League, alături de prima echipă de Under 14

 

Înainte de întreruperea campionatului s-au disputat 8 etape sub formă de turnee și ar mai fi de disputat încă două înainte de stabilirea formațiilor calificate la Turneul Final, iar U-BT 2 este în primele zece echipe din Clasamentul Grupelor C și D.

Am discutat cu antrenorul Simona Mușat despre situația echipei în această perioadă.

 

u-bt.ro: Cum este această perioadă pentru tine?  Cum îți petreci timpul acasă?

 

Simona Mușat: Am respectat perioada de izolare şi nu am ieşit din casă decât pentru cumpărături, atât pentru mine şi fiica mea, cât şi pentru părinţii mei, împărţind această sarcină cu fratele meu.

De asemenea, am participat la workshop-urile susţinute de Coach Dusko Vujosevic, atât în cadrul clubului, unde ne-am întâlnit cu toţi antrenorii şi staff-ul clubului, cât şi în cadrul Colegiul Central al Antrenorilor de Baschet.

În fiecare săptămână au fost prezentate, în cadrul Colegiul Central al Antrenorilor de Baschet, două sau trei clinicuri cu diverse teme interesante, susţinute de antrenori din România şi din străinătate. Această informare online, care spun eu că este foarte benefică, este în curs de desfăşurare pentru obţinerea licenţelor. 

 

u-bt.ro: Ce program au jucătorii tăi?

 

Simona Mușat: În această perioadă de izolare am luat contact cu jucătorii de Under 14, dar şi cu părinţii celor de mini şi baby. Am început cu câteva exerciţii de pregătire fizică la indicaţiile preparatorului nostru fizic, Şeban Andrei. Pe parcurs, am dezvoltat un program mai amplu pe care jucătorii îl execută zilnic.

Pentru cei mici, am propus jocuri distractive împreună cu familia, exerciţii de îndemânare şi câteva exerciţii de pregătire fizică. Doresc, pe această cale, să le mulţumesc tuturor părinţilor pentru susţinere, implicare şi colaborare. 

 

u-bt.ro: Care ar fi, în opinia ta, variantele pentru reluarea/continuarea campionatului, la categoria Under 14? 

 

Simona Mușat: Au mai rămas de disputat două turnee şi cel final din campionatul de Under 14. Dacă există posibilitatea ca totul să se desfăşoare în condiţii de sănătate şi siguranţă, se poate încheia campionatul în luna septembrie/octombrie şi pe urmă să înceapă următoarea ediție de campionat.

 

u-bt.ro: Cum ai caracteriza evoluția echipei tale până acum?

 

Simona Mușat: Echipa pe care o antrenez este compusă din jucători născuţi în 2006 și 2007 și este înscrisă în campionatul Under 14. S-au desfăşurat, până în luna martie, când s-au oprit meciurile, 8 turnee. Am avut evoluţii bune, crescând în valoare de la un meci la altul, câştigând meciuri importante şi ajungând în grupa valorică 1. Apoi, din cauza unor accidentări, am pierdut contactul cu echipele din elită.  

 

u-bt.ro: Tu ești implicată și în programul Federației Române de Baschet, PerformBaschet, coordonat de Marcel Țenter, program în care clubul nostru are în permanență câțiva sportivi selecționați. Cum vezi acest program? Reușești să ții legătura și cu copiii de la Perform?

 

Simona Mușat: În această perioadă, pe care nu mi-am putut imagina niciodată că o să o trăiesc, am trecut de la activităţile practice la cele teoretice. Cum partea practică nu poate funcţiona fără o bună pregătire teoretică şi cum orice lucru în viaţă se întâmplă cu un scop, am participat la toate cursurile organizate în această perioadă de staf-ul tehnic al programului federal Perform. Sub conducerea lui Marcel Ţenter suntem 10 antrenori care, dacă până acum ne întâlneam lunar şi aveam un program de antrenamente atât practice, cât şi teoretice, în aceste condiţii ne-am văzut doar online, discutând lucruri care ne privesc pe noi, antrenorii, legate de viitorul baschetbalistic, şi nu numai, al fiecărui jucător în parte.

 

u-bt.ro: Ai un mesaj pentru sportivii clubului nostru?

 

Simona Mușat: Să fiţi sănătoşi ca să ne putem vedea pe teren, jucând, dar şi în tribune, făcând galerie echipei de seniori. Haide ”U”!

Parteneri