imagine articol

U14: Câștigăm medaliile de bronz ale European Youth Basketball League!

Echipa noastră de Under 14, antrenată de Sergiu Popa și Horia Pascu, a câștigat medaliile de bronz ale Play-off-ului European Youth Basketball League, zona Central Europeană, după ce s-a impus din nou în fața italienilor de la College Basket Borgomanero.

Andrei Cupșa a fost desemnat MVP-ul finalei mici, iar Tudor Somăcescu a fost inclus în Best Five-ul competiției!

SERGIU POPA, antrenor principal U-BT U14:

Thumbnail

”Încheiem acest parcurs european cu o victorie în Finala Mică, și implicit cu obținerea medaliei de bronz. E o victorie puțin amară, căci am fost foarte foarte aproape să ne calificăm la Super Finală, să ne putem bate pentru o medalie și mai valoroasă. Am pierdut, din păcate, ieri cu London United, echipă pe care am bătut-o în prima zi. Așa este baschetul, câteodată câștigi, alteori pierzi, important este să luăm din această experiență ce e pozitiv, iar ce e negativ să corectăm. Vreau să felicit întreaga echipă, pe fiecare jucător în parte pentru efortul depus, pentru faptul că am dat dovadă de caracter, nu am căzut după acea înfrângere, am știut să ne ridicăm și să încheiem turneul victorioși. Această campanie europeană ne va ajuta în campionat, acolo unde ne dorim să încheiem sezonul pe prima treaptă a podiumului. Mulțumesc staff-ului care a fost alături de noi și părinților care ne-au susținut! Haide U!”

College Basket - U-BT Cluj-Napoca 58-70 (16-21, 9-22, 13-18, 20-9)

Thumbnail

Meciul a fost controlat pe toată durata lui de sportivii noștri, aceștia încheind astfel un parcurs european de excepție, în care au jucat 12 meciuri și s-au impus în 9 dintre ele!

Așadar, echipele învinse de U-BT în acest sezon au fost Vardar Skopje (Macedonia, scor 117-39), BC BEKO Belgrad (Serbia, 68-37), KK Flash Belgrad (Serbia, 83-28), Bayern Munchen (Germania, 76-72), UKS Chromik Zary (Polonia, 69-62), USK Praga (Cehia, 95-54), London United (Marea Britanie, 66-60) și College Basket (Italia, 75-64 și 70-58). Singurele înfrângeri au venit în fața slovacilor de la BKM Nitra, 60-66, a  italienilor de la Oxygen Orange1, scor 52-90 și a London United, scor 49-53.

Felicitări sportivilor și antrenorilor, mulțumim părinților pentru susținere! 

Parteneri