imagine articol

U14: Suntem Campioni Naționali!

Echipa noastră de Under 14, antrenată de Mihai Racovițan, a câștigat titlul de Campioană Națională în urma finalei Turneului Național, după un meci deosebit de echilibrat cu Laguna București. Pe parcursul jocului, ambele echipe s-au succedat la conducere, însă miza mare a meciului și-a pus amprenta asupra preciziei la ambele capete ale terenului.

Finalul a fost unul demn de un meci cu medaliile de aur pe masă, Matei Văleanu înscriind o triplă pe sirena care anunța închierea meciului, la scor egal!

·        ABC Laguna București - U-BT 1 Cluj-Napoca 45-48 (11-8, 8-12, 14-13, 12-15)

Mihai Racovițan, antrenor principal U-BT 1: 

”În primul rând, vreau să îi felicită pe băieți! Am intrat prea încrezători în meciul de astăzi, după victoria cu Dan Dacian din grupe ne așteptam la un adversar puțin mai facil. Însă, din punctul meu de vedere, Laguna a avut cea mai frumoasa echipă, cu sportivi cu talie și cu un joc corect. Noi am fost mai buni la capitolul baschetbaliștilor mai mici, am jucat agresiv și de aici ne-am procurat multe situații de a marca. Chiar dacă am început mai greu, am avut mereu impresia că noi controlăm meciul! Pe final, scorul parcă a înghețat, au fost foarte multe ratări de ambele părți, dar ele pot fi privite și ca reușite în apărare. Chiar dacă am câștigat cu un coș în ultima secundă de joc, am avut și mai înainte două ocazii de a închide meciul. Le transmit încă o dată felicitări tuturor sportivilor din echipă, merită toată apreciarea noastră, a tuturor!”

U-BT a deplasat un lot antrenat de Mihai Racovițan și compus din sportivii Matei Câmpean, Daniel Mureșan, Dan Ciumbrudean, David Panțel, Alexandru Bințințan, Alexandru Pilea, Cristian Giurgiu, Vlad Ciuhuță, Szentkuti Akos, David Uță, Matei Văleanu și Matei Oltean, însoțiți de kinetoterapeutul Tudor Pintea. 

U-BT 1 încheie astfel campionatul 2019-2020 fără înfrângere!

În finala mică, Dan Dacian București a depășit concitadina BC Slam, scor 55-42.

FOTO: Alina Cojocaru / FR Baschet

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit