La acest sfârșit de săptămână, echipele noastre de Under 14 au disputat fiecare câte două partide în cadrul Etapei a 4-a a Campionatului Național.

U-BT 1 Cluj-Napoca (antrenor principal Mihai Racovițan) a jucat în Grupa C1 la Târgu Jiu, reușind să câștige fără nicio emoție ambele partide.

Rezultatele grupei:

  • CSS Bega Timișoara - U-BT 1 Cluj-Napoca 43-91
  • CSȘ Târgu Jiu - CSS Bega Timișoara 68-67
  • U-BT1 Cluj-Napoca - CSȘ Târgu Jiu 106-48

U-BT 1 a câștigat, astfel, grupa de la Târgu Jiu și acumulează încă 9 puncte în Clasamentul General al Grupelor C și D, având în total 30 după patru etape.

U-BT 2 (antrenor principal Simona Mușat) a fost repartizată în Grupa D1  și a jucat la Cluj meciurile din etapa a patra. Din păcate, tinerii noștri jucători au pierdut ambele partide disputate în sala „Ion Agârbiceanu”.

Rezultatele grupei:

  • ACS Îngerii Băniei Craiova - U-BT 2 Cluj-Napoca 69-57
  • LPS Târgu Mureș - ACS Îngerii Băniei Craiova 81-42
  • U-BT 2 Cluj-Napoca - LPS Târgu Mureș 43-67

U-BT 2 a acumulat 7 puncte în această rundă, care se adaugă celor 14 din etapele anterioare.

Pentru Etapa a 5-a, U-BT 1 va continua în Grupa C1, în timp ce U-BT 2 va evolua în D2. Această rundă este prevăzută a se disputa în week-end-ul 7-8 decembrie, programul și locațiile de disputare urmând să fie stabilite ulterior. 

-----------------

Pentru calificarea la Turneul Final se vor disputa 10 etape (incluzând aici etapa preliminară). După fiecare etapă, echipele primesc un număr de puncte în funcție de locul ocupat în grupele valorice, existând un clasament general împărțit pe două zone geografice (Grupele A și B, respectiv C și D). 

În următoarele etape, câștigătoarele grupelor valorice 1 vor primi 9 puncte, locurile doi 8 puncte, iar ultimele clasate 7, la fel ca formațiile care câștigă grupele valorice 2. În acestea, locul secund primește 6 puncte și locul al treilea 5. Tot 5 primesc câștigătoarele grupelor valorice 3, 4 puncte vor fi acordate locului al doilea și trei puncte pentru ultimul loc. În mod similar, în ultima grupă valorică se vor acumula trei puncte la câștigătoarea grupei, două la ocupanta locului secund și unul pentru ultimul loc.