imagine articol

Echipa U18 este pregătită să participe la turneul Euroligii

Euroleague Adidas Next Generation Tournament este cea mai importantă competiție rezervată academiilor de baschet din Europa. În actualul sezon, U-BT va lua parte în premieră la această întrecere. 

Baschetbaliștii U18 de la U-BT vor da piept la finalul săptămânii cu Steaua Roșie Belgrad, Partizan Niș Belgrad și Maccabi Tel Aviv, în grupa A. În cealaltă grupă vor fi Cedevita Olimpija Ljubljana, Buducnost Voli Podgorica, Lokomotiv Kuban Krasnodar și Mega Soccerbet Belgrad. Partidele vor avea loc în perioada 26-28 martie în capitala Serbiei. Mai exact, jocurile se vor desfășura la Arena FMP. 

La turneu, U-BT va participa cu jucătorii născuți în anul 2003 sau mai tineri. Gruparea noastră este condusă de Milorad Perovic, care va fi ajutat de Horia Pascu. Din punct de vedere al lotului, clujenii vor miza pe baschetbaliștii care se regăsesc și în echipa de seniori. Ne referim aici la Ștefan Grasu, Dragoș Lungu sau David Lăpuște. În plus, U-BT a realizat un parteneriat cu CSM CSU Oradea. Drept urmare, Vlad Marinău, Luca Năstruț și Marian Schmidt, sportivi legitimați la Oradea, se vor afla în efectivul alb-negrilor pentru meciurile din Euroligă. Parteneriate asemănătoare sunt realizate la majoritatea cluburilor europene, iar o colaborare de acest gen, între două centre baschetbalistice din țară, nu poate decât să ofere un sprijin pentru sportul cu mingea la coș din România. 

La turneul Euroligii, nucleul U-BT U18 va arăta în felul următor: Darius Coste, Alexandru Turdean, Vlad Marinău, David Lăpuște, Vlad Nistor, Dragoș Lungu, Marian Schmidt, Balasz Bencze, Alexandru Pașca, Modibo Diaby, Ștefan Grasu, Luca Năstruț.

Sportivii au fost testați PCR în cursul zilei de miercuri, toate rezultatele fiind negative. U-BT U18, echipă susținută de Bosch România, va pleca joi dimineața spre Serbia. Toate meciurile vor fi transmise în direct pe YouTube, iar programul partidelor noastre arată astfel:

Vineri, 26 martie 2021
11:00 – Steaua Roșie Belgrad vs U-BT Cluj-Napoca
21:00 – U-BT Cluj-Napoca vs Partizan Belgrad 

Sâmbătă, 27 martie 2021
15:00 - Maccabi Tel Aviv vs U-BT Cluj-Napoca

În funcție de clasament, jocurile vor continua duminică. Tot atunci sunt programate și concursuri de trei puncte și slam-dunk. 

Echipa U-BT U18 este susținută de către Bosch România

HAIDE "U"
261

Parteneri