imagine articol

În ciuda unui efort remarcabil, pierdem și meciul cu Maccabi Tel Aviv

U-BT U18 s-a luptat din nou, de la egal la egal, cu o forță a baschetului continental. Jucătorii noștri au înfruntat-o sâmbătă pe Maccabi Tel Aviv, în cel de-al treilea meci al turneului Euroleague Adidas Next Generation. Israelienii au avut câștig de cauză, scor 82-73. Drept urmare, elevii lui Milorad Perovic și Horia Pascu se vor lupta pentru locul 7 în cadrul competiției.

Ștefan Grasu a abordat confruntarea cu multă determinare, astfel că a înscris primele cinci puncte ale meciului. Totuși, startul jocului a fost unul sărac în reușite pe tabelă. Modibo Diaby a continuat să evolueze la înălțime și ne-a instalat de mai multe ori la conducere pe parcursul sfertului inaugural. Apoi, David Lăpuște a adus energie de pe bancă, U-BT mergând la opt lungimi. Maccabi a răspuns imediat cu un parțial de 12-0, dar jucătorii noștri nu au renunțat la luptă. 

Ștefan Grasu a ieșit la rampă în momente cheie, iar coșul lui Alex Pașca ne-a reinstalat la cârma disputei, 61-63. Sportivii galben-albaștri au găsit variante să spargă defensiva noastră, însă U-BT nu și-a pierdut ritmul. Luca Năstruț și Alex Pașca au oferit reușite de la mare distanță, pentru 69-71. Din păcate, în ultimele trei minute nu am găsit drumul spre coș, iar Maccabi s-a impus la 9 puncte diferență. 

Prin cele 24 de puncte, 13 recuperări și 5 pase decisive, Ștefan Grasu a fost cel mai bun jucător al nostru. Modibo Diaby a totalizat 16 puncte, 10 recuperări și 5 assist-uri, pe când Dragoș Lungu a ieșit în evidență prin 11 puncte, 7 recuperări și 7 pase decisive. În fine, Alex Pașca a strâns 10 puncte. 

Foto: www.adidasngt.com

U-BT are programată duminică partida care va conta pentru ocuparea locului șapte în cadrul turneului. Adversarul îl vom afla în curând.

Ștefan Grasu, jucător U-BT Cluj-Napoca:

A fost un meci bun din punct de vedere tactic. Am respectat indicațiile antrenorului, am avut faze bune, dar și momente când am avut un joc individual, iar asta s-a văzut. Consider că cel mai bine este să jucăm ca o echipă. Consider că din cauza asta am pierdut acest meci. Am avut și aruncări care au fost executate pe fugă, rapide, care ne-au adus în dezavantaj față de echipa adversă. Maccabi Tel Aviv are o echipă de shooteri, toți jucătorii puteau să dea din afara semicercului. A trebuit să tratăm meciul complet diferit față de restul partidelor jucate până acum.

Echipa U-BT U18 este susținută de Bosch România.

Foto: www.adidasngt.com
HAIDE "U"
28

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit