imagine articol

Două echipe înscrise la European Youth Basketball League

U-BT a înscris două echipe în noul sezon al European Youth Basketball League, competiție la care clubul nostru participă de mulți ani. Este vorba de ambele generații care în sezonul precedent s-au calificat în fazele superioare ale Diviziei Central-Europene, respectiv generațiiile 2003 și 2006.

Cei mai mari dintre sportivi vor evolua în categoria Junior (Under 20), fiind repartizați în Grupa B, alături de echipele maghiare Debreceni KA, Ratgeber KA și Zsiros Akademia, englezii de la HTS Storm și Team Haringley, Vienna UTD din Austria, KK Flash din Serbia și Junior Levice din Slovacia.

Primul turneu este programat a se disputa în luna decembrie, la Budapesta, pentru ca cel de-al doilea să se joace la finalul lunii ianuarie în Slovacia, la Levice.

Sezonul trecut, echipa noastră s-a calificat în Play-Off-ul Diviziei CE, însă această fază nu s-a mai disputat.

Sportivii generației 2006 vor juca în acest an la categoria Under 15, fiind de asemenea repartizați în Grupa B. Celelalte competitoare ale grupei sunt Admirals BA (Moldova), BC Balkan Botevgrad (Bulgaria), BCM Orli Prostejov (Cehia), BK NH Tigers Ostrava (Cehia), Debreceni KA (Ungaria), KK Vardar Skopje (Macedonia de Nord), Oxygen Orange1 Bassano (Italia) și Soproni (Ungaria). 

Clubul nostru va găzdui primul turneu al grupei, în perioada 26-29 noiembrie, pentru ca cel de-al doilea să fie organizat la Debrecen la o dată ce nu a fost încă stabilită.

Generația 2006 a primit sezonul trecut un wild-card pentru a evolua în Play-Off-ul Diviziei Central-Europene, însă această fază a competiției nu s-a mai disputat.

Desigur, evoluția pandemiei de coronavirus poate modifica datele de disputare ale competițiilor, vom reveni cu noi informații când acestea vor fi disponibile.

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit